Okuma süresi: 2 dk, 0 sn
186 okunma

Merhaba değerli okurlarım!
Bu yazımda sizlere günümüzün web teknolojilerinden olan bootstrap’tan bahsedeceğim.
Bootstrap nedir, ne işe yarar gibi basit sorularınaza detaylı bir şekilde cevap bulabileceksiniz.
Eğer sizlerde hazırsanız bootstrap neymiş birlikte bakalım.
Bootstrap’a giriş:
Twitter için çalışan Mark Otto ve Jacob Thornton adlı programcılar tarafından geliştirilen bootstrap 2011 yılında açık kaynak olarak kullanıma sunulmuştur
2017 yılında güncelleme getirilirek bootstrap 4 piyasaya sürüldü ve halen bootstrap 4 kullanılmaktadır.
Bootstrap kullanımı günümüzdeki mobil cihazlarının kullanımı ile yaygınlaşan bir firimwork halinde kullanılmaktadır.
Responsive bir tasarım için farklı alternatifler olsada bootstrap’ın kolay kullanımı sayesinde en çok tercih edilen bir kütüphane haline gelmiştir.
Mobil ve tabletlerde tam uyumlu bir şekilde çalışan bootstrap ile responsive tasarımlar elde edebilir ve web sitenizi tüm cihazlarda uyumlu hale getirebilirsiniz.
Web sitenizin html, css ve javascript kodlarına classlar ile tanımlayarak mobil dostu bir tasarım elde etmeniz kolaylıkla sağlanmıştır.
Gelişen web teknolojisi ile bootstrap kullanımı oldukça yaygın bir hale gelmiş ve hemen hemen tüm mobil uyumlu tasarımlarda tercih edilmektedir. bu yüzden bende web sitemde bootstrap ile ilgili sizlere makaleler yazarak bootstrap’ı anlatmaya çalışacağım.
En büyük avantajı ise web sayfalarının görüntülenmekte olduğu cihazın ekranına otomatik olarak uyum sağlamasıdır.
Yukarıda belittiğim gibi mobil kullanımın yaygınlaşması bootstrap ve ya buna benzer mobil duyarlı tasarımlar elde edebileceğimiz kütüphanelirin kullanımı artık bir gereklilik haline geldi. ancak bootstrap’ın kolay kullanımı biz web tasarımcıların işini kolaylaştırmaktadır.
Hal böyleyken kesinlikle size bootstrap öğrenmenizi öneririm. mobil duyarlı tasarımlar elde etmek ve web sitenizi tüm kitlelere ulaştırabilmek adına artık bir mecburiyet haline geliyor.
Bu küçük yazımla sizlere bootstrap’ı kısaca ve en sade haliyle anlatmaya çalıştım. ilerleyen zaman içerisinde bootstrap’ı öğrendiğimizde responsive tasarımlar elde etmeniz için hiçbir engel kalmayacaktır.
Bootstrap ile ilgili soru ve sorunlarınızı yorum olarak bana ulaştırabilirsiniz.
İyi bloglamalar herkese.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir